آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

لجبازي كودكان علت و دلايل گوناگوني دارد. اين لجبازي مرحله اي اجتناب ناپذير از رشد كودكان است. و در كودكان نوپا بيش از ديگر كودكان مشاهده مي‌شود. كه البته بسياري از والدين را نيز با دردسر مواجه كرده است. اختلال خلق يكي از بارز ترين خصوصيات در كودكان‌لجباز است. كه البته در بسياري از موارد علت خاصي ندارد.

كودكان‌لجباز معمولا رفتارهايي مانند داد و جيغ دارند. و در برخي از موارد نيز پاهاي خود را به زمين مي‌كوبند. كه اين رفتار براي قانع كردن والدين انجام مي‌شود. لجبازي كودكان از سن 1 سالگي آغاز و تا 3 سالگي به اوج مي‌رسد. اگر والدين از نحو برخورد با كودكان آگاهي نداشته باشند؛ در تربيت فرزند خود با مشكلات زيادي روبرو خواهند شد. جهت آموزش حتما از روانشناس كمك بگيريد. 

منبع: لجبازي كودكان | 4 دليل لجبازي كودكان

لجبازي كودكان

همه ما كودكان مختلفي را مشاهده كرده ايم كه با لجبازي‌قصد قانع سازي والدين دارند. اما در اكثر موارد اين سوال براي ما پيش مي‌آيد كه لجبازي كودكان با چه رفتاري كاهش مي‌يابد؟ يا چه شيوه تربيتي بايد صورت بگيرد تا از ميزان لجبازي آنها كم شود. لجبازي‌كودكان به دلايل مختلفي بروز پيدا مي‌كند و به عوامل گوناگوني نيز بستگي دارد.

ابراز خشم، زياده خواهي، درخواست هاي غير معقول و … همگي دلايلي براي بروز لجبازي مي‌باشد. در اين مقاله علل لجبازي و نحوه كنترل آن را توضيح داده ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتها همراه ما باشيد.

دلايل لجبازي كودكان چيست؟

لجبازي كودكان علل مختلفي دارد. البته كه اين رفتار را اقتضاي سني كودكان بشماريد. اما زماني كه بيش از اندازه باشد حتما بايد تحت درمان و آموزش قرار بگيرند. در اين بخش مقاله علل و دلايل لجبازي‌كودكان را توضيح داده ايم تا روش رفتار با آنها را بهتر متوجه شويد.

🔘 زياده خواهي

يكي از دلايل لجبازي كودكان، زياده خواهي است. در اين شرايط كودكان به دليل اينكه درك كاملي از موقعيت ندارند. بسياري از مسائل براي آنها قابل فهم نيست. و به همين دليل در مواردي مانند خريد لباس، غذا، اسباب بازي و … زياده خواهي مي‌كنند. و تمام سعي خود را مي‌كنند كه مالك همه چيز شوند. در اين شرايط نيز با مخالفت واليدن روبرو مي‌شود و لجبازي كودك آغاز مي‌شود.

🔘 درخواست هاي غير معقول

درخواست هاي غير معقول يكي از دلايل لجبازي كودكان است. كودكان به دليل عدم درك محيط پيرامون و ناتواني در روابط ، بسياري از مسائل زندگي را درك نمي‌كنند. مثلا شايد نيمه شب از شما شهربازي بخواهند. يا اينكه نيمه صبح درخواست پيتزا مي‌كنند. يا علاقه دارند در زمان اشتباه با دوستان خود بازي كنند. اين موضوعات براي والدين قابل درك است. اما كودك درك درستي از موقعيت ندارد. و هنگام مخالفت، لجبازي خواهد كرد.

🔘 عدم تمايل به انجام وظايف | لجبازي كودكان

لجبازي كودكان معمولا به دليل اينكه تمايلي به انجام وظايف خود ندارند نيز نمايان مي‌شود. علاقه دارند تا همه چيز را والدين براي آنها انجام دهد. و مسئوليتي در قبال وظايف خود ندارند. اما زماني كه والدين با اين رفتارشان برخورد كنند، لجبازي آنها نمايان خواهد شد.

🔘 بيان خواسته هاي به شيوه غير مستقيم

از ديگر دلايل لجبازي كودكان، بيان خواسته ها به شيوه غير مستقيم است. كودكان در برخي از موارد به دليل عدم توجه والدين، لجبازي مي‌كنند تا توجه واليدن را جلب كنند. آنها با بهانه گيري و لجبازي مي‌خواهند به واليدن نشان دهند كه نياز به جلب توجه دارند. در نهايت لجبازي‌كودكان را نيز مي‌توان نوعي نيازهاي ناشناخته شمرد.

رفتارهاي كودك لجباز چگونه است؟

اگر بخواهيم علائم لجبازي كودكان را  بررسي كنيم؛ به طور كلي مي‌توان گفت كه اين كودكان براي هر چيزي مانند مسواك، پوشيدن لباس و … انرژي زيادي را از والدين مي‌گيرند. كودكان لجباز داراي اختلال خلق هستند كه دليل مشخصي نيز ندارد. و رفتارهايي كه در ادامه اشاره كرده ايم از خود بروز مي‌دهند.

🔸 فرياد زدن

🔸 جيغ زدن

🔸پا كوبيدن

🔸 پافشاري

🔸 بد خلقي

خصوصيات كودكان لجبازي

كودكاني كه لجبازي مي‌كنند، خصوصيات مشخصي دارند كه در اين بخش مقاله راجع به آن صحبت كرده ايم. لجبازي كودكان همراه با برخي از خصوصيات است كه شامل.

🔻 به شيوه خشن و تند تمايل به استقلال دارند.

🔻 براي كسب استقلال، استقلال ديگران را سلب مي‌كنند.

🔻كج خلقي در اين كودكان بسيار بيشتر از ديگران است.

🔻 هميشه دوست دارند كه حرف هاي خود را به كرسي بنشانند.

🔻 هنگام انجام كارهاي مورد علاقه بسيار وظيفه شناس مي‌شوند.

🔻در اكثر موارد مانند رئيس رفتار مي‌كنند.

🔻 با سرعت مورد علاقه خود جلو مي‌روند.

🔻 به شدت نيازمند توجه و ابراز علاقه هستند.

راهكار جلوگيري از لجبازي كودكان

كودكان لجباز به دليل اينكه انرژي واليدن را مي‌گيرند و آرامش آنها را سلب مي‌كنند؛ همه پدر و مادر ها به دنبال راهكار مناسب برخورد با آنها هستند. براي كاهش لجبازي كودكان روش هايي وجود دارد كه در اين بخش مقاله به آنها اشاره كرده ايم.

📌 آرامش خود را حفظ كنيد

اولين قدم براي برخورد با لجبازي كودكان، حفظ آرامش است. والدين بايد در رويارويي با كودكان خود با تمام صبر عمل كنند. خودتان را كنترل كنيد و به جاي بروز واكنش، نفس عميق بكشيد. در غير اين صورت، هرگونه واكنش شما باعث افزايش لجبازي او مي‌شود.

📌 بي توجهي به رفتارهاي كودك

در برخورد با لجبازي كودك بايد بي توجه باشيد. زماني كه كودك با بي توجهي شما مواجهه شود، رفتار خود را بي اهميت مي‌داند. اما زماني كه با هر بار لجبازي كودكان واكنش نشان دهيد و يا به حرف هاي او گوش دهيد، عادت مي‌كند و براي درخواست هر چيزي لجبازي مي‌كند.

📌 پاداش براي رفتارهاي خوب

يكي از روش هاي برخورد با لجبازي كودكان، پاداش براي رفتارهاي خوب اوست. هر رفتار خوب  و مناسب كودك را در نظر بگيريد و به او پاداش دهيد. و نسبت به لجبازي هاي او بي توجه باشيد. در اين شرايط كودك آموزش مي‌بيند كه رفتارهاي خوب او همراه با پاداش است اما نسبت به لجبازي هاي او بي توجهي مي‌شود. در نتيجه رفتارهاي مثبت خود را افزايش مي‌دهد.

📌 براي كودك حد و مرز مشخص كنيد

براي كاهش لجبازي كودكان بايد حد و مرز مشخص كنيد. ابتدا بايد كنترل گري روي رفتارهاي كودك را كنار بگذاريد و روش هاي سخت گيرانه را كاهش دهيد. در نهايت بر اساس خواسته خود و كودك مرز هايي را مشخص كنيد. و به او آموزش دهيد كه بايد بر اساس چهارچوب تعيين شده رفتار كند.

📌 انتخاب چند گزينه اي به كودك بدهيد

يكي از روش هاي كاهش لجبازي كودكان، انتخاب چند گزينه اي است. مثلا براي خريد لباس ابتدا شما چند مدل كه مورد پسندتان است را انتخاب كنيد، سپس از كودك بخواهيد كه بين آنها حق انتخاب يكي را دارد. با اين رفتار هم به نظر كودك احترام گذاشته ايد و هم استقلال طلبي كود ك ارضا مي‌شود.

📌 براي لجبازي كودكان از روانشناس كمك بگيريد

گاهي هر رفتاري كه با كودك انجام مي‌شود، از ميزان لجبازي هاي او كاسته نمي‌شود. در اين شرايط حتما براي لجبازي كودكان از روانشناس و مشاورين كودك راهنمايي بگيريد. روانشناس كودك به شما كمك مي‌كندد تا روش هاي تربيتي مناسب را آموزش ببينيد.

كلام آخر

لجبازي كودكان تا سنين 3 سالگي كه به اوج خود مي‌رسد؛ والدين را كلافه مي‌كند. اگر والدين نسبت به اين رفتارهاي كودك واكنش نشان دهند و روش هاي مناسبي را پياده نكنند. با مشكلات بزرگي روبرو خواهند شد. در اين شرايط حتما از روانشناس و مشاورين متخصص در زمينه كودك راهنمايي بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودكان مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نماييد.

منبع: لجبازي كودكان | 4 دليل لجبازي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/12  ] [ ۰۸ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب